torsdag 15 mars 2012

Äppelkaka med jordnötssmör

Häromdagen när jag höll på att baka äppelkaka kände jag att det fattades något i smeten. Jag öppnade skafferiet och förstod direkt vad det var som fattades, jordnötssmör, jag måste ha jordnötssmör i smeten!  Sagt och gjort. Jag tog en rejäl matsked och blandade i kaksmeten.

Kaksmeten gjorde jag på ett ungefär såhär:
50g smör
1 dl råsocker
2 dl havregryn
0,5 dl vetemjöl
1 stor matsked jordnöttsmör

Jag började med att sätta ugnen på 200grader, skalade och skivade 3 äpplen som jag  la i en pajform. Jag knådade ihop smulsmeten och strödde allt på toppen av äpplena. Tjoffade in i ugnen i sådär en 20 minuter.
Sen avnjöt vi härligheten med vaniljglass.
Måste bara få tippsa om en helt otroligt god liten burk mandelsmör från Renee´ Voltaire som ni bara måste testa. Den är lite dyr men det är så gott att ha en liten klick av detta mandelsmör på tex finn crisp eller varför inte blanda i en liten i sked i glassen.

1 kommentar: