torsdag 8 mars 2012

Födelsedag och marängtårta

I måndags fyllde jag, Sara, 32 år. Det firade jag med att baka marängtårta och bjuda över den närmsta familjen som bor här i huvudstaden. Tårtan blev fantastisk!

En glad bagare och två färdiga marängbottnar.

Recept för 12 personer:
Vispa 6 äggvitor skummigt
Blanda i 2 dl socker och vispa till ett hårt skum
blanda i 3 dl Rice crispies.

Bred ut två bottnar på varsin plåt med bakplåtspapper och stoppa in i ugnen på 150 grader i ca 1 timme.

Häll de 6 äggulorna i en kastrull och låt sjuda med 1 dl socker, 100 gram mörk choklad och 50 gram smör. Det får inte koka för då blir äggulorna läbbiga.

Låt chokladkrämen svalna och marängplattorna lika så. Jag gjorde marängbottnar och chokladkrämen på förmiddagen och satte ihop tårtan på kvällen.


Skapa tårta:
Bred ut chokladkrämen på en av marängerna. Skiva 2 bananer och sprid ut detta. Vispa 5 dl grädde och bred ut hälften över chokladkrämen och bananerna. Sätt på den andra marängen och bred på resten av chokladkrämen och sedan grädden. Skiva 5 kiwifrukter och sprid ut  detta. Hacka daim, jag hade väl 15 st, och ös detta på toppen. Voala den fantastiska tårtan är klar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar