tisdag 16 oktober 2012

Nektarinpaj med vaniljsås

Kakkalas.se har haft ett långt välförtjänt sommarlov. För min egen del har det semestrats, jag har sålt en lägenhet, tömt en lägenhet, flyttat mellan två städer, packat, målat, jobbat på mitt jobb varje dag, plockat svamp, ätit goda middagar....  jaa med mera med mera. Har liksom gjort allt annat än att baka men NU är det dags igen eftersom jag äntligen har kommit till rätta i mitt nya kök!

I helgen slängde jag ihop en smulpaj (den första i mitt nya kök). Så här fina blev dem i små, små lagom portionsformar.

4 portioner

5 nektariner
1 dl socker, eller råsocker
1 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl vetemjöl
50 gram smör, hyvlas
vaniljsås (här i detta fall äkta färdigköpt marsansås. Men den är ju gör-god!)

Sköj nektarinerna och skär i bitar och lägg i en pajform. Blanda socker, vetemjöl och havregryn och strö över nektarinerna. Hyvla smör så att det täcker formen. Gräddas i nedre delen av ugnen i 20 minuter på 200 grader. Servera med vaniljsås.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar