tisdag 8 januari 2013

Chokladglass på restchoklad

För några dagar sedan kom jag på att jag har ju en glassmaskin som inte har fått jobba på länge. Så jag plockade fram den och gjorde chokladglass på överbliven chokladaskchoklad som fanns i skåpen. Jag tänkte att det är lika bra att smälta ner alltihop innan min man kommer och äter upp allt.

Jag gjorde såhär:

Vispade 5 äggulor med 0,5 dl strösocker så pösigt det gick. Jag lät sjuda upp 4 dl grädde och 2 dl mjölk och smälte ca 200 gram mörk och ljus choklad från en alladin ask. Jag blandade sedan i gräddsmeten i äggvispet och vispade tills det hade svalnat av något. väntade en stund tills det svalnat ytterligare och hällde sedan i det i glassmaskinen. När glassmaskinen gått färdigt hällde jag i smeten i två glassburkar och in i frysen. Tre timmar senare åt jag och min man denna fantastiska glass. Som var så god att jag naturligtvis inte hann ta kort på den ordentligt innan vi satte i oss den. Men en halvsnygg bild från glassburken kan jag bjuda på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar