söndag 13 januari 2013

Honungskakor


Jag har haft en fruktansvärt äcklig burk honung stående i skåpet alldeles för länge. Av misstag råkade jag köpa honung "med smak av citron". Eftersom jag inte kan slänga någonting har jag faktiskt försökt börjat gilla honungen och ha det i teet men näe, bläää. Honung, liksom de flesta råvaror, är godast i sin naturella form. I alla fall, för att bli av med citronhonungen kände jag att det enda vettiga fick bli att baka en kaka av den = Nytta med nöje!



Det blev små honungssnittar, se här recept och hur man gör:

100 gram smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 matskedar flytande honung
1/2 tsk bikarbonat
2 dl vetemjöl

Blanda smör och socker. Rör i honung och vaniljsocker och sist vetemjölet blandat med bikarbonat. Forma till långa strängar och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Platta till kakorna lite med en gaffel. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter. Skär i sneda remsor och låt svalna.


Blev nästan lika gott som klassiska kolakakor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar